Els dies 10, 11 i 12 de febrer s’ha celebrat a l’INEFC de Barcelona la Copa del Món d’espasa femenina més multitudinària de la història, amb la participació de 296 espasistes de 53 nacionalitats diferents.

La prova individual, la incombustible brasilera Nathalie Moellhausen, que venia de guanyar al Grand Prix de Doha feia dues setmanes, va demostrar el seu gran estat de forma, i va aconseguir el seu millor resultat a Barcelona, amb una victòria en la seva quinzena participació al Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona d’esgrima. Moellhausen que va ser Campiona del Món l’any 2019, va tenir que superar a altres tiradores de talla mundial, com la coreana Young Mi Kang, Campiona d’Àsia l’any 2017, que després d’aconseguir dos tercers llocs a la ciutat comtal, en aquesta edició va enfilar-se fins al segon calaix del podi barceloní. I a dues espasistes que van classificar-se en tercera posició ex aequo, l’actual campiona olímpica, la xinesa Yiwen Sun, i per la francesa Aurine Mallo, tota una Top-10 mundial, que per segona vegada pujava al podi d’aquesta prestigiosa competició.

A la prova per equips, la victòria de Corea a la final va ser incontestable, al guanyar a la selecció italiana per 34 a 27, tot i que pel camí va derrotar amb moltes dificultats al combinats de Israel, Hongria i Estònia, aquesta darrera per 45 a 44 en una semifinal apassionant. El tercer lloc va ser per a Xina, que després de refer-se de la derrota a semifinals amb Itàlia per 20-29, va vèncer a Estònia per 45 a 38.

També és de destacar la brillant actuació de la tiradora madrilenya Sara Fernández, que va aconseguir el resultat més important del seu palmarès, finalitzant en 12ª posició, i que també  va capitanejar a la selecció espanyola fins la 8ª posició a la prova per equips, tota una fita històrica. I l’única tiradora catalana que va participar va ser la Daniela Pinyol de la Sala d’Esgrima Amposta, que va finalitzar en la 186ª posició.

Organitzar esdeveniments esportius d’aquesta magnitud no és gens senzill, però una entitat centenària com la Federació Catalana d’Esgrima ha tornat a demostrar el seu potencial organitzatiu i un cop més ha superat amb nota el repte de tenir a casa nostra un dels majors espectacles de l’esgrima mundial.